Budgetcoaching

Budgetcoaching

Je hebt inkomen, maar hebt het gevoel dat je niets overhoudt! Elke maand gaat er niets naar de spaarrekening of er blijven nota’s onbetaald. Er gaat meer geld uit dan dat er binnen komt. Je mist het volledige overzicht en weet niet de gevolgen als je zonder werk komt te zitten of als je met pensioen gaat. Je wilt je financiële zaken op orde hebben.

Vaak kun je kosten besparen door zaken anders te doen. Ik kan je daarbij helpen middels budgetcoaching.

Als budgetcoach help ik jou om je financiële situatie weer in balans te brengen. Samen maken we een duidelijk financieel overzicht en gaan er aan werken om problemen uit het verleden te voorkomen.

Het proces:

– intake: wat kunnen we van elkaar verwachten? Gaan we het traject in?

– inventarisatie: het totaal inventariseren van inkomsten uitgaven en eventuele schulden.  Wat heb je nodig? Aan de hand hiervan maak ik een financieel jaaroverzicht en budgetplan.

– financieel jaaroverzicht en budgetplan bespreken. Hoe kunnen we besparen?

Je kunt er voor kiezen als een éénmalig traject of op basis van een abonnement zodat je maandelijks met mij overleg kunt voeren om te kijken of de zaken op de rails  blijven en of je vasthoudt aan het doel dat je hebt. Je betaalt naast het abonnement éénmalig opstartkosten.

 

Budgetbeheer:

Dit traject gaat wat verder dan budgetcoaching. Bij budgetbeheer neem ik je financiële huishouding volledig over. De gelden blijven op jouw naam staan en ik word gemachtigd om het beheer uit te voeren zoals het betalen van de vaste lasten. Ik zorg er samen met jou voor dat de financiën weer op orde komen en dat we je eventuele schulden snel terug betalen en of er regelingen worden getroffen met schuldeisers. Alle vaste lasten worden door mij van je inkomstenrekening betaald. We gaan kijken hoeveel je kunt sparen en of besparen. Het deel dat je maandelijks naast je vaste lasten nodig hebt om van te leven boeken we op een zogeheten leefgeldrekening. Je kunt met je eigen bankpas dit leefgeld opnemen of besteden. Hierdoor kun je niet meer uitgeven dan je ontvangt. Met budgetbeheer krijg je overzicht en komt er rust in je financiële situatie. Tevens worden er nieuwe schulden voorkomen.

Het proces is zoals bij budgetcoaching met als aanvulling afspraken over betalingen die ik moet verrichten en over het bedrag dat we gaan reserveren voor onverwachte uitgaven ( bijvoorbeeld kapotte apparatuur ). We bespreken hoe we eventuele schulden aflossen en op welke termijn. Je krijgt zelf leefgeld per week of per maand ( afhankelijk van je discipline). De hoogte bepalen we aan de hand van het budgetplan. We gaan samen naar de bank om de machtigingen m.b.t. je rekeningen te regelen zodat je tevens zicht hebt op het proces.

Voor budgetbeheer betaal je éénmalig opstartkosten en daarna een maandelijks bedrag. Dit abonnement budgetbeheer is maandelijks opzegbaar.

Bel of mail me voor een vrijblijvend gratis intake gesprek 06 284 186 99  info@ikzaljehelpen.nu ! Ik zal je graag helpen!

 

Contact