Mediation Conflictbemiddeling

 

Heb je ruzie of een conflict , in je relatie, op je werk, met familie, buren of op school, waar je samen niet meer uitkomt of dreigt een conflict uit de hand te lopen? Ben je bereid te luisteren, mee te werken en te zoeken naar een oplossing zodat je weer samen door één deur kan en elkaar kunt vertrouwen?  Dan kun je een mediator inschakelen. Een mediator zorgt ervoor dat je kunt vertellen wat je dwars zit, dat je weer naar elkaar luistert en samen tot een oplossing komt.

Hoe vaak komt het niet voor dat mensen al jaren niet meer met elkaar praten vanwege een geschil. Vaak durven ze beiden geen stappen meer te zetten om het op te lossen of wachten eindeloos tot de ander de eerste stap zet.  Ik als mediator help jullie graag om dit conflict op te lossen.

 

Wat is mediation?

Mediation is een vorm van bemiddeling bij conflicten. Als twee of meer partijen een conflict hebben met elkaar, gaan zij om tafel zitten met een onafhankelijke bemiddelaar. Deze bemiddelaar, de mediator, probeert de belangen van alle partijen duidelijk te krijgen. De partijen krijgen ieder genoeg ruimte om hun verhaal te doen om te vertellen wat ze dwars zit. Als de belangen van alle partijen duidelijk zijn, gaan de partijen samen op zoek naar een oplossing waar ze allebei of allemaal vrede mee hebben. De mediator zorgt dat dit overleg goed verloopt en begeleidt de partijen naar een geschikte oplossing. Tijdens de mediation wordt er gedacht in oplossingen. Je kijkt niet alleen naar het verleden maar juist ook naar de toekomst.

Als je op het internet zoekt naar mediators kom je vaak uit bij scheidings-mediators. Daar zitten overigens helaas ook partijen tussen die een ander belang hebben zoals het verstrekken van een hypotheek.  Ik heb er bewust voor gekozen om geen scheidings-mediator te zijn!  Mijn doel is helpen voorkomen dat jullie gaan scheiden. Dat jullie de problemen bespreekbaar maken en kijken waar je elkaar wel kunt vinden.

Als mediator ben ik geen advocaat. Ik ben onpartijdig en geef geen oordeel. Daarom komt ieders mening aan bod.

Mediation is geschikt voor alle conflicten waarbij de partijen bereid zijn om nog samen om tafel te gaan. Het soort conflict maakt niet uit voor mediation, de instelling van partijen wel.  Partijen moeten bereid zijn om samen aan een oplossing te werken, compromissen te sluiten en de partijen moeten vertrouwen hebben in de mediator. Als het conflict tussen partijen al zo hevig geëscaleerd is dat partijen elkaar niet meer onder ogen kunnen of willen zien, is mediation NIET geschikt. In zo’n geval kan er beter ( indien van toepassing)  voor een uitspraak door de rechter gekozen worden.

Heb je een conflict en wil je er uitkomen? Bel of mail mij dan op 06 -284 186 99  info@ikzaljehelpen.nu !  Als mediator help ik jullie graag om samen een oplossing te vinden.  Bij een rechter verliest altijd een van de twee partijen. Met mediation win je allebei. Daarom is mediation bevredigender dan naar de rechter gaan.

Om neutraliteit te waarborgen informeer ik vooraf alleen over het proces. De kwestie ( het belang ) zelf wordt met jou en de gene met wie je het conflict hebt pas bij het eerste gesprek besproken.    Contact